Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 9 d’octubre del 2010

Evolució i inici de les pluges

Aquesta tarda-nit començaran les pluges en format de tempesta degut al contrast de temperatures que tindrem a 500hp (5.500 mt) d'alçada. Passarem de tenir uns 9ºC negatius a tenir-ne quasi el doble de negatius. Aquest contrast de temperatures faran que les tempestes siguin de gran intensi...tat gràcies a la alta humitat que hi ha a tots els nivells. De SudoEst a NortEst ( Lleida-Tarragona / Barcelona-Girona ) sent més abundants al NortEst ja que . No obstant això serà de matinada per passar després a un altre transició de clarianes, mentres una nova baixa es forme al centre de Catalunya i és aquesta ja de cara a Diumenge la que ens donarà pluges abundants. A continuació dependrà cap a on es dirigeixi la baixa per saber si ens afectarà en major o menor mesura i que dies estarem en el seu radi d'acció.

Aquesta tarda a Esplugues 19h: Festival de Jotes que organitza el Centro Aragonés de Esplugues. Lloc: Casal de cultura Robert Brillas.

dijous, 7 d’octubre del 2010

Cap de setmana passat per aigua a Esplugues.

Aquest cap de setmana serà un dels que ens faran recordar que la tardor entra per la porta i l'estiu marxa per la finestra. I així serà. La perturbació a l'Oest de la peninsula portarà fortes ratxas de vent i pluja abundant, que serà mes manifesta de cara a la segona part del Dissabte.
El Divendres estarà mig o molt ennovulat i el plugins seran generals però no generosos. De cara al matí de Dissabte el plugins començaran a agafar força i serà a la tarda quan realment podrien ser abundants.
Per al Diumenge la mateixa situació sobretot al matí i mitja tarda per deixar uns valors propers al 50-80mm. en aquest episodi de pluges.
Algúns ruixats podem anar acompanyats de tempesta i ser localment intensos.
Les temperatures no patiran canvis significatius però si feblement a la baixa.
De cara a  la propera setmana començarem igual que acaba aquesta però ancara s'ha de confirmar aquesta previsió.

Imatge Satélite d'avui 7 d'Octubre de 2.010. Podem veure con la perturbació es recargola intensament a l'Oest de la Peninsula Ibérica.