Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 25 de gener del 2011

Fred intens i esperant...

Molt fred i poca humitat seria la tònica que hem tingut aquests dies tal i com deia la previsió. Les temperatures han caigut fins a valors per sota dels 0 º C  a Esplugues. Concretament (-0,6 º C) a 110 mt d'altitud. La humitat ha arribat a marcar el 23% i els tres últims dies estem al voltant del 40%. La baixa humitat es nota sobretot a l'hora de sortir del cotxe i tocar la porta per tancar-la. És llavors quan ens dóna una espurna de descàrrega elèctrica.

A diferència de moltes poblacions on s'han assolit Recors de fred dels últims 20 anys, a Esplugues no ha estat el cas amb aquests -0,6 º C. (... Deu ser l'escalfament global). De fet la temperatura mes baixa a Esplugues del 15 ultims anys ha estat de -3,1ºC ( el dia 27 de Gener de 2005 a les 9h.)
La previsió per als propers dies ens indica un canvi important de temps i també amb una incògnita afegida ja que dues masses de núvols ens afectaran, una freda que entra pel Nord-oest i una altra que arriba per l'est-sud-est. Les dues es creuaran a catalunya el dijous a mig matí i la incògnita és quina d'elles entrara primer a Esplugues. Depenent d'això, pot ser que el dijous veiem nevar a primera hora de la tarda si ens arriba primer la massa freda o que simplement plogui si ens arriba  la càlida. Per experiència en xocs de masses, la càlida sempre li guanya la partida a la freda generalment però segons on coincideixin potser veurem caure algun floc de neu i després passarem a veure la pluja. El que farà també pujar la temperatura uns 6 graus. Aquesta situació estarà vigent fins al divendres o dissabte a mig matí. De cara al diumenge es preveuen altres possibles canvis amb una nova baixada de temperatures. Ja veurem que acaba passant.

A dalt, situació de les borrascas pel Dijous 1ªhora del dia (00.00h). A baix, situacio pel Divendres(00.00h).
Font d'imatges: meteored 


L'imatge de sota mostra la possible precipitació entre dijous i divendres.