Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 18 de gener del 2011

Nova Irrupció d'aire fred a Esplugues.

Comencem amb una nova irrupció d'aire del nord que farà baixar molt pronunciadament les temperatures. De cara a divendres i dissabte les temperatures mínimes a Esplugues poden rondar els zero graus i unes màximes que amb prou feines arribaram als 5 ºC. Tot això es pot veure alterat amb una mica de nuvolositat sobretot el divendres i que podria donar lloc a alguna "nevada" anecdòtica.


Les nevades a Esplugues no són freqüents en aquestes situacions de Nord sec.

Probabilitats per veure nevar a Esplugues:
Primer de tot hem de tenir una irrupció d'aire fred (com la que arriba el dijous), que almenys duri 4 o més dies i a continuació que els vents giren a Gregal per agafar una mica d'humitat o que  girin vents a Llevant que són els més humits però també més càlids que els anteriors. Llavors dependrà del fred acumulat en els dies anteriors i que en alçada a 5500mt (500mb) tinguem unes línies de -35 º C com a mínim (tal com tindrem en aquesta situació). Altres factors com la humitat relativa de l'aire són claus perquè precipiti de forma solida. Una molt baixa humitat de l'ambient pot fer nevar a temperatures de fins a 5 º C positius. Tal com ha passat en altres ocasions aquí a Esplugues. En canvi amb altes humitats les nevades no arriben si no tenim els 0 º C de rigor que a més és el comú en una nevada.

En fi, tindrem preparades les càmeres per si de cas hem de fer alguna foto però el que haurem d'utilitzar segur és l'abric, fubanda i guants.

Us animo a que envieu fotos de fenòmens meteorològics.


Imatge: Mapa de situació per al Divendres 21 de Gener. Les isòbares ens indiquen des d'on ens arriba l'aire ja que temperatura a 500mb